Fekete-fehér vagy színes?

Miért lesz jobb egy fotósorozat, ha fekete-fehér vagy ha színes? A profi fotósok általában nem szerkesztik vegyesen a képeiket, hanem eldöntik, hogy az adott sorozatnak mi áll jobban.

A fekete-fehér fotóknak különleges hangulatuk van. Hordoznak magukban egyfajta régies stílust, komolyabb, komorabb hangvételűek, és ezáltal jobban kiemelik a súlyosabb mondanivalót is.  Nem terelik el a figyelmünket a harsányabb színek, hagynak a témára koncentrálni.

A színes fotók is lehetnek komolyak, és hordozhatnak mélyebb tartalmat, és élhetünk a színek keltett hangulattal. Nagyon szeretem használni a színkontrasztokat, mint a piros-zöld, kék-narancs, sárga-lila. Ezen a fotózáson szinte az összes érvényesült, mégis nagyon megfogott a fekete-fehér képek hangulata.

Én is szeretem eldönteni, hogy egy sorozatot milyen módon dolgozok fel, de vannak kivételek. Judit képeinél abszolút azt éreztem, hogy egy-két fotónak nagyon jól áll a fekete-fehér, de nem akartam, hogy ezek a különleges harsány színek kimaradjanak a sorozatból.

Kiváncsi vagyok, hogy szerintetek jól döntöttem-e?

Itt megnézhetitek, hogy végül melyik képet milyen színűnek hagytam.

Modell: Osváth Judit
Ruhák: TOMCSANYI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s