ÍGY KÉSZÜLNEK A TÖKÉLETES INSTA-FOTÓK

Az Instagram lassan átveszi az uralmat a Facebooktól, főként a fiatalabb korosztály körében. A képekkel való kommunikáció ugyanis sokkal egyszerűbb és gyorsabb módja az önkifejezésnek. Rengeteg szelfi és random kép kerül megosztásra, de mit tegyünk, ha szeretnénk magunknak egy igényes és esztétikus tartalmat kialakítani. Adok pár tippet a tökéletes instagram-képek elkészítéséhez, amelyeken mi magunk nem szerepelünk.

Téma kiválasztása

Találjuk ki, mi álljon a kép középpontjában. Egy szál virág, egy könyv, a reggelink, vagy egy outfit. A lehetőségek tárháza végtelen, mikor ilyen hangulatfotót tervezünk.

Kellékek beszerzése

Mikor megvan az alapötletünk, hogy mi lesz a képen, például egy könyv, érdemes elgondolkodni, hogy mivel tudnánk feldobni a környezetét, amivel szebbé tehetjük a képet. Nézzünk körül a háztartásban, mert a legtöbb ilyen apróság megtalálható otthon, de be is szerezhetünk például pár szál virágot, ami garantáltan feldobja a fotót.

Színek, anyagok, textúrák

A színvilágot a képünk fő témája adja, ehhez válasszunk hasonló vagy hozzá illő színeket. Az anyagok rétegezése nagy jó trükk lehet. Válasszunk egy semlegesebb hátteret, fehéret, vagy szürkét. Erre pakolhatunk több különböző anyagot. A textúrák keverése nagyon jól néz ki, játszunk a textilek, fa felületek, papír és fém tárgyak párosításával.

Kompozíció

Az ilyen képeknél a szép elrendezés a kulcs. Ha tudunk felülről fotózni, székre felállva akár, akkor nagyon jól néz ki egy teljesen szabályos kompozíció, mikor vonalzó pontossággal helyezzük el a tárgyakat a képen.

Másik egyszerű és nagyszerű megoldás a „szabályos káosz”, mikor látszólag összevissza rendezzük egymás mellé, egymásra a tárgyakat, de mégis egy harmonikus kompozíciót hozunk létre. Ilyenkor lehet játszani a rétegekkel, és felülről, de oldalról, jó szögből fotózva is izgalmas képet kapunk.

Fény és utómunka

A fotót lehetőség szerint olyan helyen készítsük, ahol sok természetes fény van. Egy könnyen beszerezhető derítővel tudunk trükközni, de egy nagy felületű fehér kartonnal is irányíthatjuk a fényt a kívánt terület felé.

Az utómunka során csak pár dolgot szoktam beállítani. A fényt felhúzom, ha nem lett elég világos  kép, állítok a kontrasztokon és a színeken, valamint megvágom a képet, ha nem sikerült teljesen jó kivágásban fotózni.

Ezeket a beállításokat közvetlenül az Instagramon is el tudjuk végezni, nem feltétlen szükséges hozzá Photoshop, vagy más képszerkesztő program.

Asszisztensem, és termék kóstolóm, Frici

ÍGY KÉSZÜLNEK A TÖKÉLETES INSTA-FOTÓK” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s