PÓZ-KISOKOS FÉRFIAKNAK – FOTÓZÁSHOZ

Egészen más szabályok vonatkoznak a férfiakra, ha fotózásról van szó. Az elsődleges cél ugyanis az, hogy kiemeljük a férfias vonásokat. A legtöbben erősebbnek, tekintélyparancsolónak szeretnének látszani, és erre kell összpontosítani a képek elkészítésekor.

Hangsúlyt kell fektetni a markáns vonásokra, mint az áll, a vállak, a kar. Férfias, határozott kisugárzást szeretnénk elérni.

Egyenes tartás

Mindenkire egyformán vonatkozik, hogy a szép testtartás javít a pózokon. Mindig figyeljünk az egyenes hátra, és a vállak helyzetére, ne ejtsük előre őket.

A karok helyzete

A férfiaknál nagyon igaz a mondás, hogy a kevesebb több. Egy-egy kézmozdulat elég, ahhoz, hogy egy jó pózt elkapjunk. A kezeket tegyük zsebre, vagy keresztezzük a test előtt.

Arc és haj

Nem tudunk hibázni, ha bevetjük a következő kis trükköket. Az arc, áll megsimítása, a haj igazítása olyan mozdulatok, amik nagyon jól mutatnak a pasis fotókon. Ettől nem válik unalmassá a kép, de nem is tereli el a figyelmet az arcról.

Arckifejezés

A nőkkel ellentétben a férfiaknak nem áll egyformán jól a mosoly. Figyeljük meg magunkat tükör előtt, hogy a komolyabb tekintet vagy a mosoly áll természetesebben. Fotózás közben üzenjünk az arcunkkal, a gondolatok tükröződnek a vonásokon.

Falnak dőlve

Az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb póz a falnak dőlés. Ilyenkor szabad teret kapnak a karok és a lábak is. Keresztezhetjük őket, vagy feltámaszthatjuk a falnak. Jó szögből fotózva csak jól tud kinézni. 

Arra érdemes figyelni, hogy alulról fotózzunk. Ezzel optikailag nyújtjuk az egész testet, a láb és a törzs is hosszabbnak tűnik.

Ülve

 Másik nagy kedvenc az ülő helyzet. Lehet padon, lépcsőn, akár földön is ülni. Ezzel kapcsolatban egy dologra szoktam figyelni, az asszimetriára, vagyis ne legyenek a lábak és karok teljesen párhuzamosak egymással és a testtel.

Kiegészítők

A férfiaknak sokkal kevesebb kiegészítőjük van, de azokat érdemes bevetni. Ez lehet egy napszemüveg, óra, vagy sapka.

Az öltözetnél tartsuk szem előtt a kényelmet, és a stílusunkat. Mindenképp olyan ruhában menjünk , amiben jól érezzük magunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s