PÓZ-KISOKOS NŐKNEK – FOTÓZÁSHOZ

Ha még nem volt fotózásod, akkor elsőre nagyon ijesztő feladatnak tűnhet a kamera elé állni. Teljesen normális, hogy ilyenkor kényelmetlenül érzed magad, nem tudsz mit kezdeni a tagjaiddal, és lemerevedsz, vagy erőltetetten mosolyogsz. Ne aggódj, a modellkedést a profik is évekig tanulják, és igazán csak a rutin hozza meg az eredményt, hogy természetesen tudjanak pózolni. Ha azonban pár trükkre odafigyelsz, máris magabiztosabban állhatsz kamera elé.

0.lépés

Válassz a fotózáshoz olyan ruhát, amiben kényelmesen érzed magad, ugyanakkor nagyon dögösnek is. Ha nem áll távol tőled a magassarkú cipő viselése, akkor ez is sokat segíthet, hiszen optikailag nyújtja az alakot, csodás lábakat csinál, és a tartást is javítja a képeken.

Légy magabiztos

Még ha nem is érzed magad annak az elején, próbáld meg elhinni, hogy jó, amit csinálsz, és ne szorongj.  Állj lazán, engedd el magad, ha kell, nyugodtan rázd le a tagjaidat, mozogd ki magadból a feszültséget. Ne erőltesd a pózokat, igyekezz természetesen viselkedni.

Maradj folyamatos mozgásban

Ne cövekelj le, és ne ragadj bele egy pózba. Ha nincs rutinod, a legjobb amit tehetsz, hogy folyamatosan mozogsz, és váltogatod a beállásokat. A több lehetőségből könnyebb lesz kiválasztani a fotósnak a legjobb képeket.

Mutasd az előnyös profilodat

Nyugodtan kísérletezz otthon a tükör előtt. Nézd meg, melyik profilod tetszik jobban, és használd azt többet a fotózáson. Beállásokat és pózokat is gyakorolhatsz előre, ha ez önbizalmat ad, de a fotós is tud neked segíteni, és instruál, ha kell.

Húzd ki magad

Szüleinktől sokat hallottuk kamaszkorunkban, de ez a fotózások alkalmával is megállja a helyét. A helytelen testtartás a fotókon még rosszabbul mutat, mint élőben. Figyelj arra, hogy egyenes legyen a hátad, ne görnyedj. Ezzel magasabbnak, vékonyabbnak és magabiztosabbnak fogsz tűnni.

NE TEDD:

  • ne állj testtel teljesen szembe a kamerával, egy picit mindig fordulj valamelyik irányba
  • ne tartsd mindkét karod egyenesen a tested mellett, és a lábaiddal se cövekelj. Nyugodtan vigyél egy kis mozgást a képbe, akár azzal, hogy zsebreteszed az egyik kezed, vagy keresztezed a lábaidat.
  • ne vidd túlzásba a pózolást, mert inkább lesz vicces, mint természetes
  • ne foglalkozz a bámészkodó járókelőkkel, ha nyilvános helyen fotóztok. Mindig megbámulnak, hiszen ez nekik izgalmas, inkább élvezd ki a pár perc „hírnevet”.

TEDD

  • Hagyj egy kis helyet a tested és a karok között. Ezzel vékonyabbnak fogsz tűnni, mert nem olvad egybe a tested, és a kép is mozgalmasabb lesz.
  • Fordulj picit el az egyik irányba testtel és vállal, a fejeddel pedig vissza a kamera felé. Ez egy egyszerű trükk, de mindig beválik.
  • Picit mindig emeld feljebb az álladat a természetesnél, ezzel megnyúlik a nyakad és szépek lesznek a kulcscsontjaid.
  • Használd bátran a kiegészítőidet. Játszhatsz a hajaddal, a ruháddal, vagy az ékszereddel, ha viselsz. Pótcselekvésnek tűnhet, de nagyon jó képek születnek így.
  • Ha ülve fotóznak, akkor is vigyél mozgást a képbe, ne takarják egymást a lábaid, az egyiket hajlítsd be.

Talán egyszerre soknak tűnik ennyi infó, de egy kis gyakorlással, és a fotós segítségével, biztosan jól fogod érezni magad a kamera előtt. Jó gyakorlást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s